Citroencake

Citroencake

Beoordeling
5,0 
Vochtig, mals en gemaakt met vers citroen fruit.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
10 15 min 1 u

Ingrediënten

Beschrijving

1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
2. Meng de eieren met zonnebloemolie en yoghurt luchtig.
3. Voeg de bloem, rietsuiker, bakpoeder en zout toe en spatel door het beslag. Voeg de schil van een citroen toe (alleen het gele deel) en meng kort.
4. Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 24 cm. Bak in de voorverwarmde oven in 55-60 minuten goudbruin. De cake is gaar als je er met een prikker in prikt en hij er schoon en droog uitkomt.
5. Laat het 5 minuten afkoelen in de bakvorm en plaats het dan op een rooster.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 209 calorieën in een portie Citroencake.
Calorieën Verdeling: 35% vet, 55% kolhy, 9% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
874 kj
10%
209 kcal
Vet
8,24g
12%
Verzadigd Vet
1,967g
10%
Onverzadigd Vet
0g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
1,947g
Meervoudig Onverzadigd Vet
3,526g
Koolhydraten
29,06g
11%
Suiker
14,03g
16%
Vezels
0,5g
Eiwitten
4,89g
10%
Zout
0,35g
6%
Cholesterol
62mg
Kalium
53mg
3%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten