Rijstbrood

Rijstbrood

Beoordeling
5,0 
Veganistisch brood gemaakt van rijst.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
2 3 u 20 min 40 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Was de rijst en laat 2uur staan in een kom met vers water op kamertemperatuur.
2. Giet de rijst af en dep deze droog. Doe in een kom alle andere ingrediënten, gist het laatste en meng deze goed door elkaar. Blend vervolgens alles tot zeer fijne structuren.
3. Verwarm de oven voor op 40 graden Celsius. Doe het deeg in een antiaanbakkom en laat deze bedekt met een handdoek in de oven rijzen tot 1,5-2x de originele grootte. Dit kan 2-3uur duren.
4. Vervolgens haal je het deeg uit de oven en warm je de oven voor op 190 graden. Eenmaal voorverwarmd zet je het deeg 35-40min in de oven. Besprenkel tussendoor af zn toe eens met water.
5. Haal het brood uit de oven en uit de vorm. Laat afkoelen.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 275 calorieën in een portie Rijstbrood.
Calorieën Verdeling: 17% vet, 75% kolhy, 8% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
1151 kj
14%
275 kcal
Vet
5,34g
8%
Verzadigd Vet
1,743g
9%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
1,904g
Meervoudig Onverzadigd Vet
1,008g
Koolhydraten
51,62g
20%
Suiker
2,99g
3%
Vezels
0,9g
Eiwitten
5,48g
11%
Zout
1,10g
18%
Cholesterol
5mg
Kalium
34mg
2%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten