1. |
Verwarm de oven op 180°C. |
2. |
Schil de aardappelen, wortelen en courgette. Verwijder de zaadlijst van de courgette. |
3. |
Snijd de courgette, suikerpeulen, aardappelen en wortel in kleine blokjes. |
4. |
Leg alle groenten en aardappelen in de ovenschaal en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Rooster de groenten gedurende 45 min op 180°C in een voorverwarmde oven tot gaar. Roer regelmatig om. |
5. |
Klop citroensap, mosterd, honing en olie goed door elkaar en roer de gehakte kruiden erdoor. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. |
6. |
Bak de zalm in 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout, peper en eventueel koriander. |
7. |
Snijd de citroen in schijfjes en snijd deze weer door de helft. Leg ze op de zalm. |
8. |
Dresseer de maaltijd en giet de dressing over de zalm. Eet smakelijk! |