Gebakken Zalm met Dille en Groenten

Gebakken Zalm met Dille en Groenten

Gebakken zalm met groenten in de oven.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
1 10 min 40 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Verwarm de oven op 180°C.
2. Schil de aardappelen, wortelen en courgette. Verwijder de zaadlijst van de courgette.
3. Snijd de courgette, suikerpeulen, aardappelen en wortel in kleine blokjes.
4. Leg alle groenten en aardappelen in de ovenschaal en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Rooster de groenten gedurende 45 min op 180°C in een voorverwarmde oven tot gaar. Roer regelmatig om.
5. Klop citroensap, mosterd, honing en olie goed door elkaar en roer de gehakte kruiden erdoor. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
6. Bak de zalm in 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout, peper en eventueel koriander.
7. Snijd de citroen in schijfjes en snijd deze weer door de helft. Leg ze op de zalm.
8. Dresseer de maaltijd en giet de dressing over de zalm. Eet smakelijk!

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 1070 calorieën in een portie Gebakken Zalm met Dille en Groenten.
Calorieën Verdeling: 67% vet, 19% kolhy, 14% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
4477 kj
54%
1070 kcal
Vet
80,4g
115%
Verzadigd Vet
13,18g
66%
Onverzadigd Vet
3,3g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,03g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,238g
Koolhydraten
52,65g
20%
Suiker
12,28g
14%
Vezels
8,9g
Eiwitten
37,17g
74%
Zout
0,88g
15%
Cholesterol
0mg
Kalium
1071mg
54%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd