Gestoomd Zalm met Dille en Groenten

Gestoomd Zalm met Dille en Groenten

Beoordeling
3,0 
Gestoomde zalmfilet, aardappelen en groenten met dressing.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
1 10 min 40 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Schil de aardappelen, wortelen en courgette. Verwijder de zaadlijst van de courgette.
2. Snijd de courgette, suikerpeulen, aardappelen en wortel in blokjes. Snijd de kontjes van de sugarsnaps.
3. Leg alle groenten en aardappelen in de stoomschaal. Leg hierop de zalmfilet en breng op smaak met zout, peper en eventueel wat koriander.
4. Snijd de citroen in schijfjes en snijd deze weer door de helft. Leg ze op de groenten en zalm.
5. Stoom gedurende ongeveer 20 minuten.
6. Klop citroensap, mosterd, honing en olie goed door elkaar en roer de gehakte kruiden erdoor. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
7. Dresseer de maaltijd over de 2 borden en giet de dressing over de zalm.
8. Eet smakelijk!

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 1070 calorieën in een portie Gestoomd Zalm met Dille en Groenten.
Calorieën Verdeling: 67% vet, 19% kolhy, 14% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
4477 kj
54%
1070 kcal
Vet
80,4g
115%
Verzadigd Vet
12,43g
62%
Onverzadigd Vet
0g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,03g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,238g
Koolhydraten
52,65g
20%
Suiker
11,53g
13%
Vezels
8,9g
Eiwitten
37,17g
74%
Zout
0,72g
12%
Cholesterol
0mg
Kalium
1071mg
54%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten