Bosvruchtentaart

Bosvruchtentaart

Beoordeling
5,0 
Kaas-bosvruchtentaart.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
8 35 min 1 u 20 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Hak de petit beurre koekjes en de amandelnoten in de keukenmachine fijn. Doe er de stukjes boter bij en laat de machine alles goed mengen. Bedek de springvorm (ca 23 cm diam) met een rondje bakpapier. Schep het koekjesmengsel in de springvorm en verdeel het mengsel egaal over de bodem en de zijkant. Laat de taartbodem in de springvorm opstijven in de koelkast (ca 15').
2. Schep de platte kaas en de ricotta in een mengkom en doe er de zure room bij. Breek de eieren erin en meng alle ingrediënten door elkaar. Voeg dan de suiker en vanillesuiker toe. Los de maizena op in een scheutje water en schenk het mengsel in de mengkom. Rasp de groene schil van de limoen in de vulling. Snij de limoen in 2 en pers het sap in het mengsel. Roer alles glad en warm de oven voor op 150° C.
3. Haal de taartbodem uit de koelkast en schep de vulling erin. Verdeel de vruchten over het oppervlak van de taart en laat ze een beetje in het beslag zakken. Plaats de taart in de warme oven en laat ze 70 tot 80' bakken.
4. Geef de taart minstens 2 uur de tijd om af te koelen.
5. Serveer de sappige bosvruchtentaart met een beetje bloemsuiker erop.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 449 calorieën in een portie Bosvruchtentaart.
Calorieën Verdeling: 56% vet, 33% kolhy, 11% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
1878 kj
22%
449 kcal
Vet
27,85g
40%
Verzadigd Vet
11,964g
60%
Onverzadigd Vet
0g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
5,165g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,904g
Koolhydraten
37,16g
14%
Suiker
17,75g
20%
Vezels
1,4g
Eiwitten
12,77g
26%
Zout
0,14g
2%
Cholesterol
120mg
Kalium
101mg
5%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten