Bosvruchtentaart
Kaas-bosvruchtentaart.
Bevat: 8
Voorbereidingstijd: 35 min
Bereidingstijd: 1 u 20 min
Beoordeling:
Ingrediënten
Beschrijving
  1. Hak de petit beurre koekjes en de amandelnoten in de keukenmachine fijn. Doe er de stukjes boter bij en laat de machine alles goed mengen. Bedek de springvorm (ca 23 cm diam) met een rondje bakpapier. Schep het koekjesmengsel in de springvorm en verdeel het mengsel egaal over de bodem en de zijkant. Laat de taartbodem in de springvorm opstijven in de koelkast (ca 15').
  2. Schep de platte kaas en de ricotta in een mengkom en doe er de zure room bij. Breek de eieren erin en meng alle ingrediënten door elkaar. Voeg dan de suiker en vanillesuiker toe. Los de maizena op in een scheutje water en schenk het mengsel in de mengkom. Rasp de groene schil van de limoen in de vulling. Snij de limoen in 2 en pers het sap in het mengsel. Roer alles glad en warm de oven voor op 150° C.
  3. Haal de taartbodem uit de koelkast en schep de vulling erin. Verdeel de vruchten over het oppervlak van de taart en laat ze een beetje in het beslag zakken. Plaats de taart in de warme oven en laat ze 70 tot 80' bakken.
  4. Geef de taart minstens 2 uur de tijd om af te koelen.
  5. Serveer de sappige bosvruchtentaart met een beetje bloemsuiker erop.
Voedingswaarde Overzicht
Er zijn 449 calorieën in een portie Bosvruchtentaart.
Calorieën Verdeling: 56% vet, 33% kolhy, 11% eiwit.
Calorieteller 100% Gratis
Zoek Meer Recepten
Selecteer op Type Maaltijd