Gevulde Tomaten met Spinazie en Roquefort

Gevulde Tomaten met Spinazie en Roquefort

Beoordeling
3,0 
Recept voor heerlijke gevulde tomaten.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
4 20 min 10 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Snij het kapje van de tomaten en hol ze uit. Bestrooi de binnenkant met zout, zet ze ondersteboven en laat uitlekken. Hak het vruchtvlees fijn. Hak de knoflook en de sjalot fijn. Snij de Gorgonzola in plakjes. Was de spinazie en laat hem uitlekken.
2. Verhit de olie, bak de sjalot en de knoflook glazig. Voeg het tomatenvlees toe en verhit tot het vocht verdampt is. Roer er de spinazie door, verwarm nog even en kruid met peper en zout.
3. Vul de tomaten met het mengsel en leg er een plakje Gorgonzola op. Rooster ze 5 minuten op de grill.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 171 calorieën in een portie Gevulde Tomaten met Spinazie en Roquefort.
Calorieën Verdeling: 54% vet, 26% kolhy, 20% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
714 kj
9%
171 kcal
Vet
10,84g
15%
Verzadigd Vet
0,607g
3%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
2,565g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,751g
Koolhydraten
11,64g
4%
Suiker
5,17g
6%
Vezels
4,1g
Eiwitten
9,08g
18%
Zout
0,20g
3%
Cholesterol
0mg
Kalium
942mg
47%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten