Zelfgemaakte Nutella

Zelfgemaakte Nutella

Beoordeling
4,0 
Makkelijk te bereiden, romige en soepele zelfgemaakte low carb nutella.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
25 3 u 15 min 13 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Week de dadels in een bakje met water (3u of een nacht). Wacht tot de dadels lekker zacht zijn. Houdt 2 eetlepels vocht van de geweekte dadels opzij.
2. Rooster de hazelnoten in de oven. Dit doe je door ze op een bakplaat te leggen en 12-13 minuten in de oven op 180 ° C te zetten.
3. Laat de hazelnoten hierna heel even afkoelen. Leg vervolgens een schone theedoek over de hazelnoten en maak met je handen wrijvende bewegingen over de doek. Als het goed is laten de velletjes van de hazelnoten nu los en houd je blanke hazelnoten over.
4. Doe de hazelnoten in de keukenmachine, voeg kokosolie toe en meng goed tot een hazelnootboter ontstaat.
5. Voeg nu de dadels, cacaopoeder, vanille, zout, amandelmelk en 2 eetlepels water toe waarin je de dadels hebt geweekt. Draai totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Bewaar in een luchtdichte verpakking.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 44 calorieën in een portie Zelfgemaakte Nutella.
Calorieën Verdeling: 53% vet, 42% kolhy, 5% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
186 kj
2%
44 kcal
Vet
2,86g
4%
Verzadigd Vet
1,101g
6%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
1,364g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,244g
Koolhydraten
5,05g
2%
Suiker
3,99g
4%
Vezels
0,8g
Eiwitten
0,61g
1%
Zout
0,02g
0%
Cholesterol
0mg
Kalium
66mg
3%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten