1. |
Week de dadels in een bakje met water (3u of een nacht). Wacht tot de dadels lekker zacht zijn. Houdt 2 eetlepels vocht van de geweekte dadels opzij. |
2. |
Rooster de hazelnoten in de oven. Dit doe je door ze op een bakplaat te leggen en 12-13 minuten in de oven op 180 ° C te zetten. |
3. |
Laat de hazelnoten hierna heel even afkoelen. Leg vervolgens een schone theedoek over de hazelnoten en maak met je handen wrijvende bewegingen over de doek. Als het goed is laten de velletjes van de hazelnoten nu los en houd je blanke hazelnoten over. |
4. |
Doe de hazelnoten in de keukenmachine, voeg kokosolie toe en meng goed tot een hazelnootboter ontstaat. |
5. |
Voeg nu de dadels, cacaopoeder, vanille, zout, amandelmelk en 2 eetlepels water toe waarin je de dadels hebt geweekt. Draai totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Bewaar in een luchtdichte verpakking. |