1. |
Schil de aardappelen en snijd ze in partjes. Was de bonen, snijd de uiteinden eraf en snijd ze doormidden. Snijd de sjalot en ui heel fijn. Pel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. |
2. |
Doe het gehakt in een grote kom. Breek het ei en doe het bij het gehakt. Voeg het paneermeel en de sjalot toe en kruid met
peper, zout en Provençaalse kruiden. Meng het gehaktmengsel en rol er balletjes van. |
3. |
Breng 2 liter water aan de kook en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. |
4. |
Pocheer de gehaktballetjes gedurende ca. 10 min tot ze gaar zijn. |
5. |
Plaats de aardappelen ongeveer 20 minuten en prinsessenbonen 10-15 minuten in de stoomkoker. |
6. |
Maak het tomatenslaatje. Doe de tomaten in een kom. Vermeng met de overige 3 eetlepels olijfolie en de halve ui. Voeg de basilicum toe. Kruid bij met peper en zout. Meng goed. |
7. |
Serveer het geheel op een bord en eet smakelijk. |