1. |
Verwarm de oven voor op 180°C. |
2. |
Schil de aardappelen en snijd ze in partjes. |
3. |
Was de bonen, snijd de uiteinden eraf en snijd ze doormidden. Pel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de sjalot en ui heel fijn. |
4. |
Doe het gehakt in een grote kom. Breek het ei en doe het bij het gehakt. Voeg het paneermeel en de sjalot toe en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Meng het gehaktmengsel en rol er balletjes van. |
5. |
Plaats de aardappelpartjes en bonen in een ovenschaal. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en kruid met peper en zout. Bak in de oven gaar gedurende ca. 40 min. Roer regelmatig om. |
6. |
Verwarm een pan en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Bak de balletjes gaar op een matig vuur en draai ze regelmatig om. |
7. |
Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak de ui al roerend aan. Voeg de tomatenblokjes toe en laat gedurende ca. 20 min sudderen. Roer regelmatig om. Kruid met peper en zout en mix de saus. Voeg de saus toe aan de balletjes en versier met de basilicumblaadjes. |
8. |
Serveer op een bord en eet smakelijk. |