Gestoomd Schelvis met Courgette en Aardappelen

Gestoomd Schelvis met Courgette en Aardappelen

Beoordeling
4,0 
Aardappelen-courgette puree met gestoomde vis, gestoomde prei en kerstomaten.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
1 10 min 1 u

Ingrediënten

Beschrijving

1. Schil de aardappelen en de courgette en snijd in kleine stukjes. Verwijder ook de zaadlijst uit de courgette.
2. Spoel de prei en de kerstomaten onder koud stromend water. Snijd vervolgens de prei in ringen.
3. Stoom de aardappelen, prei en courgette in een stoomkoker gedurende 20 minuten.
4. Kruid de vis met peper, zout en eventueel koriander.
5. Stoom de vis gedurende 12 minuten.
6. Als de aardappelen gaar zijn, plet ze dan met een pureestamper. Doe er de olijfolie onder en breng de puree op smaak met zout, peper en knoflook.
7. Breng op smaak met rozemarijn en tijmblaadjes.
8. Serveer de vis met de groenten en de aardappelpuree. Eet smakelijk.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 598 calorieën in een portie Gestoomd Schelvis met Courgette en Aardappelen.
Calorieën Verdeling: 47% vet, 26% kolhy, 27% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
2502 kj
30%
598 kcal
Vet
31,84g
45%
Verzadigd Vet
4,887g
24%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,058g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,196g
Koolhydraten
39,63g
15%
Suiker
7,1g
8%
Vezels
6,6g
Eiwitten
41,44g
83%
Zout
0,48g
8%
Cholesterol
0mg
Kalium
867mg
43%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten