1. |
Breng water aan de kook in een kookpot. Maak de spruiten schoon en rasp of snij ze fijn. Kook de spruiten kort in het water. Giet af en laat uitlekken. |
2. |
Smelt de helft van de boter in een hoge pan. Pel en snipper de uien. Stoof ze in de boter. |
3. |
Snijd de ham in reepjes. Stoof ze met de uien. Voeg er de spruiten aan toe en laat mee stoven op een hoog vuur. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. |
4. |
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta. Verwarm de oven voor op 180°C en zet de ovengrill aan. |
5. |
Smelt de helft van de boter in een steelpan. Doe er de bloem bij, roer om en laat even mee bakken. Giet de koude melk bij de roux en blijf roeren tot het een gebonden bechamelsaus is. Voeg er de helft van de gemalen kaas aan toe. Kruid de saus met peper, nootmuskaat en zout. |
6. |
Kook de pasta beetgaar. Giet de macaroni af en meng hem met de groenten en de kaassaus. Schep alles in een grote en ondiepe ovenschaal en bestrooi met de andere helft van de
gemalen kaas. Zet de schaal onder de ovengrill tot het gerecht een goudbruin, krokant korstje krijgt. |