Eendenborstfilet met Stroop Appels

Eendenborstfilet met Stroop Appels

Beoordeling
5,0 
Heerlijke recept voor eendenborst met appeltjes.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
2 15 min 20 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Vetlaag van de eend insnijden kruiselings 8 minuten bakken op matig vuur tot het vel krokant is. 4 minuten op de vleeskant bakken.
2. Laat de eend 5 minuten rusten onder aluminium folie.
3. Appels in smalle reepjes snijden. In 2 eetlepels eendenvet laten aanstoven. Voeg eetl. rodewijnazijn toe. Voeg eetl. siroop toe. Laat ze zacht aanstoven.
4. Halveer de kerstomaatjes. Maak bord gereed met salade. Verdeel de kerstomaatjes erover. Snij stukje geitenkaas af en verdeel over de salade.
5. Verdeel de appel over de borden. Snij de eend in reepjes en verdeel over het bord.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 322 calorieën in een portie Eendenborstfilet met Stroop Appels.
Calorieën Verdeling: 41% vet, 25% kolhy, 35% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
1347 kj
16%
322 kcal
Vet
14,26g
20%
Verzadigd Vet
7,94g
40%
Onverzadigd Vet
0g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
3,396g
Meervoudig Onverzadigd Vet
1,012g
Koolhydraten
19,5g
8%
Suiker
13,99g
16%
Vezels
5,2g
Eiwitten
27,4g
55%
Zout
0,55g
9%
Cholesterol
98mg
Kalium
487mg
24%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten