1. |
Schil de krieltjes en kook tot ze bijna gaar zijn. Giet ze vervolgens af. |
2. |
Verwarm de oven voor op 200°C. |
3. |
Snijd het onderste deel van de asperges. Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de asperges en kerstomaten gedurende 5 tot 10 minuten samen met de rozemarijn. Kruid met peper en zout. |
4. |
Wrijf de vis in met peper en zout. Doe de rest van de olijfolie in een ovenschotel en leg hierin de vis, de asperges en de kerstomaten. Snijd de aardappelen in kleine schijfjes van ongeveer 5 mm dikte. Zorg ervoor dat alle onderdelen goed ingeolied zijn. |
5. |
Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Maal ze vervolgens en gebruik ze als korstje voor de vis. |
6. |
Zet deze schotel in de oven gedurende ongeveer 10 min. De vis is gaar wanneer hij bijna volledig wit is vanbinnen. |
7. |
Haal de schotel uit de oven en laat de vis nog 5 tot 7 minuten rusten onder een folie. |
8. |
Serveer met het citroensap volgens smaak en eet smakelijk. |