Gebakken Kabeljauw met Groene Asperges en Kerstomaten

Gebakken Kabeljauw met Groene Asperges en Kerstomaten

Beoordeling
3,0 
Aardappelen met asperges, kerstomaten en kabeljauw in de oven.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
1 10 min 50 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Schil de krieltjes en kook tot ze bijna gaar zijn. Giet ze vervolgens af.
2. Verwarm de oven voor op 200°C.
3. Snijd het onderste deel van de asperges. Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de asperges en kerstomaten gedurende 5 tot 10 minuten samen met de rozemarijn. Kruid met peper en zout.
4. Wrijf de vis in met peper en zout. Doe de rest van de olijfolie in een ovenschotel en leg hierin de vis, de asperges en de kerstomaten. Snijd de aardappelen in kleine schijfjes van ongeveer 5 mm dikte. Zorg ervoor dat alle onderdelen goed ingeolied zijn.
5. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Maal ze vervolgens en gebruik ze als korstje voor de vis.
6. Zet deze schotel in de oven gedurende ongeveer 10 min. De vis is gaar wanneer hij bijna volledig wit is vanbinnen.
7. Haal de schotel uit de oven en laat de vis nog 5 tot 7 minuten rusten onder een folie.
8. Serveer met het citroensap volgens smaak en eet smakelijk.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 758 calorieën in een portie Gebakken Kabeljauw met Groene Asperges en Kerstomaten.
Calorieën Verdeling: 58% vet, 20% kolhy, 23% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
3171 kj
38%
758 kcal
Vet
49,4g
71%
Verzadigd Vet
6,341g
32%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,044g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,128g
Koolhydraten
37,96g
15%
Suiker
7,03g
8%
Vezels
7,3g
Eiwitten
43,71g
87%
Zout
0,40g
7%
Cholesterol
0mg
Kalium
257mg
13%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten